Home » Over ons

Cantaora , bailaora y guitarista Catalina Maria

Zangeres Catalina Maria was van oorsprong danseres. Zij zegt: “Om de dans beter te kunnen aanvoelen is het goed om je ook te verdiepen in de zang”. Het voelen van de klank en begrijpen van de tekst maakt de dans compleet.

Je kunt haar nu vinden in verschillende formaties, b.v solo en begeleiding op gitaar door haarzelf of met 2 , 3 of 4 andere muzikanten.

Zij zingt niet alleen flamenco, maar ook romantische Spaanse zang solo of samen met Manuel Cañizares afkomstig uit Spanje. Samen hebben zij een CD uitgebracht.

 

In kleine theaters, kerkjes, ruïnes, exposities of andere prachtige plekken kunt u genieten van de Spaanse romantische zang van Catalina Maria. Zij zingt o.a prachtige liederen van Mercedes Sosa (Alfonsina), Mecano (Hijo de la luna), maar ook pure flamenco afkomstig uit Andalucia.

Al heel wat jaren werkt zij samen met danseres Manon van Kleef, tevens haar dochter

Manon y Catalina Maria

http://www.flamencomanon.nl

en met verschillende gitaristen o.a René van Opstal in Música del Alma

http://www.renevanopstalgitaar.nl

Musica del Alma

Manon en Rene

Rene en Catalina,

Een duo met een rijke muzikale achtergrond, Música del Alma brengt  een belevenis van spaanse romantische zang, dans, gitaarbegeleiding, klassieke muziek en flamenco.

Zij presenteren een programma met bekende spaanstalige hits als Nací en álamo van de film Vengo, Alfonsina y el  mar en Luz en los balcones, maar ook vele dansbare Sevillanas, opzwepende Tangos en Bulerias, of juist diepe Siguiriyas.

Hun muziek kan omschreven worden als warm, toegankelijk en persoonlijk. Beide muzikanten hebben een unieke connectie met de kern van hun muzikale wezen, wat elk optreden tot een speciale gebeurtenis maakt.

U kunt ze uitnodigen op uw feesten, maar ook bij allerlei andere gelegenheden. Onder andere bij exposities, in kleine kerkjes, ruïnes, theaters, kerst en nieuwjaarsconcerten.

Ook werkt Catalina samen met La gitarista la Rana

Of een trio,

Catalina María , la Rana y Manuel Cañizares

Manuel Cañizares en  Catalina Maria 

Kiest uw voor wat meer romantische en/of populaire Spaanse muziek met een tintje flamenco ? Dan zijn Manuel Cañizares y Catalina Maria uiterst geschikt daarvoor. Zij hebben een speciaal programma, namelijk met vrolijke en aanstekelijke zang en gitaar met een tintje flamenco.