Home » Over ons

Catalina Maria

Cantaora , bailaora y guitarista Catalina Maria

De zangeres Catalina Maria was van oorsprong danseres. Zij zegt: Om de dans beter te kunnen aanvoelen is het goed om je ook te verdiepen in de zang. Het voelen van de klank en begrijpen van de tekst maakt de dans compleet.

Je kunt haar nu vinden in verschillende formaties, b.v solo en begeleiding op gitaar door haarzelf of met 2 , 3 of 4 andere muzikanten.

Zij zingt niet alleen flamenco, maar ook romantische Spaanse zang solo of samen met Manuel Cañizeras afkomstig uit Spanje. Samen hebben zij een CD uitgebracht.

 

In kleine theaters, kerkjes, ruïnes, exposities of andere prachtige plekken kunt u genieten van de Spaanse romantische zang van Catalina Maria. Zij zingt o.a prachtige liederen van Mercedes Sosa, Mecano, maar ook pure flamenco afkomstig uit Andalucia.

Al heel wat jaren werkt zij samen met danseres Manon van Kleef, tevens haar dochter

Manon y Catalina Maria

www.flamencomanon.nl

 

en met verschillende gitaristen o.a René van Opstal in Musica del Alma

 

Musica del Alma

Een duo met een rijke muzikale achtergrond, Música del Alma brengt  een belevenis van spaanse romantische zang, dans, gitaarbegeleiding, klassieke muziek en flamenco.

Zij presenteren een programma met bekende spaanstalige hits als Nací en álamo van de film Vengo, Alfonsina y el  mar en Luz en los balcones, maar ook vele dansbare Sevillanas, opzwepende Tangos en Bulerias, of juist diepe Siguiriyas.

Hun muziek kan omschreven worden als warm, toegankelijk en persoonlijk. Beide muzikanten hebben een unieke connectie met de kern van hun muzikale wezen, wat elk optreden tot een speciale gebeurtenis maakt.

U kunt ze uitnodigen op uw feesten, maar ook bij allerlei andere gelegenheden. Onder andere bij exposities, in kleine kerkjes, ruïnes, theaters, kerst en nieuwjaarsconcerten.

René van Opstal

www.renevanopstalgitaar.nl

en in de groep El rio Flamenco met de gitaristen Wout Weuring, Timen van den Berg en percussionist Arjan Slot

                                                       

Sinds 2013 ontstond flamenco-groep “El Rio Flamenco” waar danseres Manon en zangeres Catalina Maria samen zijn gaan werken met de gitaristen Wout Weuring, Timen van den Berg, percussionist Arjen Slot.

Clivia Festival

www.elrioflamenco.nl

 

Gitarista la Rana y Catalina Maria begeleiden de leerlingen van Kadri Merimaa in Ommen

Kadri Merimaa

Catalina Maria, la Rana y Manuel Cañizares

Manuel Cañizares en la Rana  begeleiden Catalina Maria met gitaar, terwijl Manuel samen met haar de romantische liederen van CD zingt.